22 Mayıs 2011 Pazar

Fenerbahçe Şampiyon 2011

"Biz Bize Yeteriz Çünkü F.Bahçeliyiz''Fenerbahçe Şampiyon 2011
Fenerbahçe Şampiyon 2011  
Sivassporu 4-3 yenen Fenerbahçe 82 puanla 18.kez şampiyon olmayı başardı. Şampiyonluk coşkusu tüm yurtta devam ediyor.

Süper Lig'in süper şampiyonu Fenerbahçe
Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonun son haftasında Fenerbahçe deplasmanda Sivasspor ile karşı karşıya geldi

         4. dakikada Mehmet Topuz’un sağdan ceza alanına gönderdiği topu, Alex kafayla Niang’ın önüne indirdi. Yere çarparak üzerine gelen topu göğsüyle kontrol eden Niang’ın röveşata denemesinde meşin yuvarlak üst ağlarda kaldı.

         6. dakikada Fenerbahçe golü buldu. Sol kanatta orta alanda topla buluşan Andre Santos, Alex ile verkaça girdi. Alex’in topuk pasıyla yeniden topla buluşan Andre Santos, sol kanattan hızlı bir şekilde ceza alanına girdikten sonra çaprazdan sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-1
         7. dakikada Erman’ın sol kanattan ceza alanına ortaladığı topu, Andre Santos kafayla kornere gönderdi.
         9. dakikada Emre’nin pasıyla sol kanattan hareketlenen Niang’ın ceza alanında çaprazdan vuruşunda, kaleci Korcan’ın müdahalesiyle altı pas içinde kaleye doğru yuvarlanan topu, Alex tamamlamak istediyse de savunmadaki Hayrettin meşin yuvarlağı direğin dibinden kornere gönderdi.
         20. dakikada Sivasspor skora dengeyi getirdi. Sağ kanattan Erman’ın kullandığı korner atışında Fenerbahçe savunması topu uzaklaştırmaya çalıştı. Bu pozisyonda topu kontrol eden Sedat, köşe bayrağı yakınlarından meşin yuvarlığı ceza alanına göndermek istedi. Bu pozisyonda Lugano’ya çarparak yükseklik kazanan topu, Kadir kafayla kale alanına indirdi. Müsait pozisyondaki Navratil, düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 1-1
         23. dakikada Alex’in ceza alanı dışından kullandığı serbest atışta, top direğin üstünden az farkla auta çıktı.
         30. dakikada Niang’ın yerden ceza alanına gönderdiği topa hareketlenen Alex, rakibini vücut çalımıyla yanıltarak meşin yuvarlağın Stoch ile buluşmasını sağladı. Bu pozisyonda kaleci Korcan ile karşı karşıya kalan Stoch’un sert vuruşunda, Korcan’a çarpan top kornere çıktı.
         32. dakikada sol kanattan hızlı gelişen Fenerbahçe atağında, Stoch topu Niang’a aktardı. Bir anda çapraz pozisyonda kaleci Korcan ile karşı karşıya kalan Niang’ın vuruşunda, top direğin yanından az farkla auta çıktı.
         36. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında, Andre Santos’un savunmanın arkasına gönderdiği topa hareketlenen Alex, kaleci Korcan’ı da çalımladıktan sonra çapraz pozisyondan meşin yuvarlağı kaleye doğru gönderdi. Alex’in vuruşunda, top direğin üstünden az farkla auta çıktı. Bu pozisyonda rakip oyuncu Uğur Kavuk’un sakatlığı nedeniyle yerde yatmasına karşın, Fenerbahçeli futbolcuların oyuna devam etmesi tepki topladı.
         40. dakikada Stoch’un ceza alanı dışından sert vuruşunda savunmadan dönen topu Mehmet Topuz kontrol etti. Mehmet Topuz’un sert vuruşunda, savunmaya çarpan top kornere çıktı.
         41. dakikada ceza alanı dışında topu önünde bulan Selçuk’un yerden sert şutunda, zeminin de ıslak olması nedeniyle kaleci Korcan, üzerine gelen topu kontrol edemeyince meşin yuvarlak filelere gitti: 1-2
         45. dakikada Mehmet Nas’ın ceza alanı dışından sert vuruşunda, kaleci Volkan topu tokatladı. Yükseklik kazanan top, tekrar ceza alanına düşerken, maçın hakemi oluşan son pozisyonu ofsayt olarak değerlendirdi.
         Maçın ilk yarısı Fenerbahçe’nin 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

Stat: 4 Eylül
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Sivasspor: Korcan, Uğur Kavuk, Sedat, Navratil, Hayrettin, Mehmet Nas, Kadir, Grosicki, Erman, Eneramo, Pedriel Suarez
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Dk. 30 Bekir), Lugano, Yobo, Andre Santos, Mehmet Topuz, Emre, Selçuk, Stoch, Alex, Niang
Goller: Dk. 6 Andre Santos, Dk. 41 Selçuk (Fenerbahçe), Dk. 20 Navratil (Sivasspor)

SİVASSPOR-FENERBAHÇE MAÇINDAN NOTLAR
Spor Toto Süper Lig’de Sivasspor-Fenerbahçe maçı öncesi taraftarlar tribünlere alınmaya başlandı.
         Erken saatlerden itibaren şehrin caddelerinde dolaşan taraftarlar, maç saati yaklaştıkça stada gelirken, kapıları saat 16.00’dan itibaren açılan tribünler yavaş yavaş dolmaya başladı.
         4 Eylül Stadı’nda protokol tribününün sol tarafında kalan kale arkası tribünü tamamen Fenerbahçeli taraftarlara verilirken, diğer kale arkası tribün biletleri taraftar gözetmeksizin satıldı. Bu tribün biletlerinin de çoğunluğunun Fenerbahçeliler tarafından alındığı biliniyor.
         Bunun yanında şeref tribünde kombine biletlilerin haricindeki bölümlere de Fenerbahçeli taraftarların girdiği görülürken, maraton tribününde sadece Sivassporlu taraftarlar bulunacak.
         Maraton tribününe girişlerde uygulanan tedbirlerde taraftarların üzerlerinde Fenerbahçe ürünü bulunmaması da dikkat edildi.
     
KADIKÖY’Ü ARATMADILAR
         Fenerbahçeli taraftarlar üzerlerindeki formalar ve ellerindeki bayraklarla Sivas caddelerini adeta Kadıköy’e çevirdi.
         İstanbul’dan ve çeşitli şehirlerden gelen binlerce Fenerbahçeli taraftar, takımlarının Sivasspor ile yapacağı şampiyonluk mücadelesi öncesi caddeleri sarı ve lacivert renklere boyadı.
         Fenerbahçeli çok sayıda taraftar şehirde takımın konakladığı Büyük Otel’in önünde saatlerce, takımın çıkışını bekledi.
         Şehir merkezinden stada ulaşılan, takımın kaldığı otelin de bulunduğu İstasyon Caddesi İnönü Bulvarı çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı.
     
SIKI GÜVENLİK TEDBİRLERİ
         Stat çevresinde konuşlanan polis ekipleri taraftarların tribünlere girişinde geniş güvenlik tedbirleri uyguladı.
         Stadın etrafında iki aşamalı güvenlik noktası oluşturdu. İl Spor Güvenlik Kurulunun kararı doğrultusunda bileti olmayan seyirciler ilk güvenlik noktasından geri çevrildi.
         Genelde önceki maçlarda taraftarların yanlarında getirdikleri ve stada sokmalarına izin verilen çocukları bu kez tribünlere alınmadı.
         Polis alkollü olan veya alkollü olduğundan şüphelendiği taraftarlara alkol muayenesi yaptı.
         Maç öncesi şehirde dolaşan bir taraftarın üzerindeki iki takımın renklerini içeren forması dikkat çekti. Bir yarısı Sivaspor diğer yarısı da Fenerbahçe olan forma yaptıran taraftar, iki takıma olan sevgisini bu şekilde gösterdi.
         Araçlarıyla Sivas’ın işlek caddelerinde tur atan taraftarlar, bir yanda Fenerbahçe bir yanda da Sivasspor bayraklarını dalgalandırırken, evlerinin pencerelerine Sivasspor bayrağı asanlar sarı-lacivert bayrakları da unutmadı.Ayrıntılar için TIKLAYINIZ