20 Mayıs 2011 Cuma

Evangelistler 21 Mayıs 2011 Tarihinde Kıyamet Kopacak


Kıyamet tarihini böyle hesapladılar !
ABD'de bir grup insan, 21 Mayıs 2011 tarihinde kıyametin kopacağına inanıyor..
ABD’de aşırı dinci Protestan bir grup, İncil’in ayetlerine dayanarak yaptıkları karmaşık bir matematiksel hesaba göre, 21 Mayıs 2011 tarihinde kıyametin kopacağına inanıyor. ABD’den 150’dan fazla bürosu bulunan “Family Radio” adlı yayın şirketinin sahibi olan Protestan grup, aylardan beri yürüttükleri “kıyamet kampanyası” çerçevesinde, 21 Mayıs’ta başlayacak doğal afetlerin 5 ay süreceğini ve Tanrı’nın tüm evreni ve içinde yaşayanları yok edeceğini öne sürüyor.

21 Mayıs, her yıl Mayıs ayının son Pazartesi günü düzenlenen ve savaşta ölen ABD’li askerlerin anıldığı Anma Günü’nün öncesine rastlıyor. Family Radio ağının başındaki isim Harold Camping, “kıyamet kopacağı için ABD’lilerin hafta sonunda Anma Günü için hazırlık yapmasına gerek olmadığını” ifade etti.

Oldukça iddialı konuşan Camping, tüm dünyanın merak ettiği ve kıyametin habercisi olduğuna inandığı matematiksel hesabı şöyle açıklıyor:

“Hz. İsa 1 Nisan 33 Cuma günü çarmıha gerildi. Dünya’nın, Güneş etrafında tam bir dönüş yapma süresi 365.2422 gün. Sonuç olarak, 1 Nisan 2011, Hz. İsa’nın tam olarak 722 bin 449.07 gün önce çarmıha gerildiği tarihi temsil ediyor. Bu tarihe 51 gün eklerseniz, bu da 1 Mayıs’a denk geliyor. Bu da toplamda 722 bin 500.07 güne eşit…”

Evanjelistler, bu rakamı en yakın tamsayıya çevirerek 722 bin 500’e yuvarladı. Bu rakamın önemi, 5 x 17 x 10 işleminin karesine eşit olması.

HESABIN SONUNA GELİNDİĞİNDE…

Camping’e göre, “5” günahlardan arınmayı, “10” mükemmelliği ve “17”de cenneti temsil ediyor. Bu rakamların çarpımlarının karesi 722 bin 500 sonucunu veriyor. İşte bu nedenle, kıyamet 21 Mayıs 2011 günü kopacak.

Ancak bu hesaplama birçok soru işareti doğurmuş durumda. Eleştirmenler, neden Camping’in seçtiği metodun Hz. İsa’nın çarmıha gerilmesini, hesaplamada 5,10 ve 17 rakamlarının kullanılmasını, bu rakamların neden birbirleriyle çarpılması gerektiğini ve son olarak neden İncil’in dünyanın sonuna işaret eden gizli matematiksel hesaplamalar içermesi gerektiğini anlamış değil.

Dahası, Hz. İsa’nın çarmıha gerildiği 1 Nisan 33 tarihi aslında Çarşamba’ya denk geliyor…

MAYALAR NE OLACAK?

Evanjelistlerin kullandığı anlaşılması güç "kıyamet günü metodunun" aksine, dünyada "son gün" için yapılmış farklı hesaplamalar da mevcut.

Bunlardan en ünlüsü, şüphesiz Mayaların kullandığı Haab takvimi. Haab takviminin son günü, modern günümüzde kullandığımız Gregoryan takvimininde 21 Aralık 2012'ye denk geliyor. Bu tarihte, yarı tanrı "Annuaki" ırkının yaşadığı Marduk'un Güneş Sistemi'ne gireceği ve oluşacak manyetik değişimler nedeniyle Dünya'nın doğal afetlerle sarsılacağı öne sürülüyor.

Astronomi alanında oldukça ilerlemiş antik uygarlıklardan biri olan Maya'ların yaptığı takvimin bitiş tarihi, gerçekten Dünya'nın sonuna mı işaret edip etmediği, günümüzün popüler tartışmalarından biri.

Hürriyet