20 Mayıs 2011 Cuma

Ertuğrul Günay İzmir'deki Geri Kalmışlığı Görün


Günay: İzmir geri kalmış
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan, İzmirlileri çok kızdıracak açıklamalar geldi. Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı gezen Günay, çarşı esnafı ve alışverişe gelen vatandaşlarla sohbet etti. Çarşı içerisinde yer alan bir kahvehanede mola veren Günay, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kentsel dönüşüm konusunda İzmir'in geride kaldığını ifade eden Bakan Günay, kentin dokusunu yitirdiğini, varoşlaşmaya, gecekondulaşmaya dönüştüğünü söyledi. Kentteki diğer bir önemli sorunun, yeni yatırımların, üretimin önünün sürekli davalarla kesilmesi olduğunu belirten Bakan Günay, 

"İZMİR'DE YATIRIM YOK, İŞSİZLİK VAR"

“İzmir'de dava açma, yürütmeyi durdurma, kamuoyuna kendini tanıtma aracı haline gelmiş. Böyle bir süreç başlamış. Bu yüzden de İzmir'de yatırım yok. Yatırım olmadığı için de İzmir'de işsizlik var. Biz şimdi bunun önünü açmaya çalışıyoruz. Liman, marina, yeni ulaşım altyapıları, turizm projeleri, EXPO planlamasını yapıyoruz” dedi.

Bakan Günay, EXPO planlamasının kentte on binlerce insanı iş sahibi yapacak yeni yatırımların önünü açacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “EXPO ile sadece 2020 yılında buraya bazı firmalar gelecekler, stantlar kuracaklar ardından gidecekler değil.

Enternasyonal Fuar gibi değil. EXPO, İzmir'e hem devletin, hem özel sektörün milyarlarca dolar yatırım yapmasını sağlayacak bir süreçtir. Rica ediyorum, herkes başını, günlük siyasetin tartışmalarından, kumdan çıkarsın ve dünyada neler olup bitiyor buna baksın.

"İZMİR'DEKİ GERİ KALMIŞLIK"

Bırakın dünyayı, Türkiye'de neler olup bittiğine baktıklarında İzmir'deki bu geri kalmışlığı herkes görecektir ve bu geri kalmışlığı aşmak için bizimle işbirliği yapacaktır. Ben bir kez bütün siyasi partilerin bu konuda yeniden düşünmelerini ve hatta gerekirse bize ödünç oy vermelerini temenni ediyorum. 

Gelsinler, 4 yıl biz beraber yönetelim İzmir'i ama biz biraz daha güç sahibi olalım ve bakalım İzmir ne kadar değişiyor, 4 yıl sonra önümüze koyalım. Hep beraber sonuçlarını değerlendirelim.” posta.com.tr