2 Mayıs 2011 Pazartesi

Bin Ladin Öldü


ABD Başkanı Obama El Kaide'nin lideri Usame Bin Ladin'in öldüğünü bildirdi
El Kaide terör örgütü lideri Usame Bin Ladin, Pakistan'daki karargahına düzenlenen bombalama sonucu öldürüldü. Ladin'le birlikle Ladin'in büyük oğlu ve 2 kişinin daha hayatını kaybettiği açıklandı.

Dünya gündemine bomba gibi düşen bu gelişmenin ardından ise Usame Bin Ladin'in cesediyle ilgili çelişkili haberler dünya ajanslarına düşmeye başladı. İlk gelen haberlerde Bin Ladin'in cesedinin ABD karargahında olduğu belirtilirken, ABD'li yetkililerden gelen son açıklamalara göre Bin Ladin'in cesedini kabul edecek ülke bulunamayacağı için ceset denize atıldı. Cesedin teşhisi için ise Bin Ladin'in kızkardeşinden DNA örneği alındı.


 ABD Başkanı Barrack Obama son zamanlarda gerçekleştirilen istihbarat çalışmaları sonucunda Usame Bin Ladin'in yerinin nokta olarak belirlendiğini ve kendisinin talimatıyla gerçekleştirilen bir kara operasyonu sonucu ölü olarak ele geçirildiğini söyledi.



KUTLAMALAR BAŞLADI


Öte yandan Bin Ladin'in ölü olarak ele geçirildiğine dair ABD medyasında verilen haberlerde, FBI'ın Ladin'in DNA örneklerinin karşılaştırıldığı ve ölü olarak ele geçirilen kişinin Ladin olduğu belirtildi. Çok sayıda ABD vatandaşı haberi Beyaz Saray önünde çoşkuyla kutlamaya başladı.



Obama yaptığı basın toplantısında Obama'nın Pakistan'da olduğunun saptandığını ve bir birliğin operasyonla görevlendirildiğini söyledi.

Obama, baskın düzenleyen timle Obama ve korumaları arasında çatışma çıktığını, çatışmada Usame Bin Ladin'in öldürüldüğünü belirterek şunları söyledi: 'Operasyonda hiçbir ABD'linin burnu bile kanamadı. El Kaide pek çok ülkede sayısız Müslüman'ın da canına kıydı. Pakistan'ın içinde de gerekirse harekete geçeceğimizi söylemiştik. Pakistan'la ortak istihbarat çalışmaları Bin Ladin'in nerede olduğunu bulmamızda büyük faydaları oldu. Bin Ladin'in öldürüldüğü bir günün kendileri için de tarihi olduğu konusunda bizimle aynı fikirdeler. Bütün Amerikalılar bu operasyonu gerçekleştirenlere minnettardır' dedi.


 OBAMA: BU SAVAŞ İSLAM'A KARŞI BİR SAVAŞ DEĞİLDİR

Usame Bin Ladin'in ölü olarak ele geçirilmesini sağlayan operasyonun kendi direktifleri doğrultusunda gerçekleştirildiğini vurgulayan Obama açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Şüphe yok ki El Kaide bize karşı saldırıları sürdürecek. Yurt içinde de yurt dışında da, bu konuda uyanık olmalıyız ve olacağız. Bununla birlikte, şunu yinelememiz gerekir ki, ABD İslam dini ile savaşta değildir ve hiç bir zaman da olmayacaktır. Ben çok açıkça ifade ettim, 11 Eylül saldırıları sırasında Başkan Bush'un ifade ettiği gibi, bu savaş İslam'a karşı bir savaş değildir ve Bin Ladin Müslüman bir lider değildir. O Müslümanları katleden birisidir, El Kaide, başka ülkelerde olduğu gibi bizim ülkemizde de bir çok Müslüman katletmiştir."

Obama, çatışmada ABD askerlerinden yaralanan olmadığını da açıklamasına ekledi.

İNTERPOL UYARDI, ABD ALARMA GEÇTİ
El Kaide liderinin öldürülmesine El Kaide'den gelebilecek muhtemel cevaplara karşı ABD dünyadaki tüm tesis ve temsilciliklerini en üst düzeyde alarma geçirdi.

Uluslararası Polis Teşkilatı, El Kaide terör örgütü lideri Usame bin Ladin'in öldürülmesinin ardından ''terör riskinin arttığı'' uyarısında bulunuldu.
İNTERPOL Genel Sekreteri Ronald Noble, yaptığı açıklamada, Bin Ladin'in öldürülmesinden sonra terörle mücadelede daha dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.
Noble, ''Dünyanın en çok aranan teröristi öldürüldü, ancak bu El Kaide tehdidinin ortadan kalktığı anlamına gelmiyor. El Kaide dünyadaki terörist saldırılarını sürdürmeye devam edecektir. Bu yüzden dünyanın neresinde olursa olsun bütün terörist gruplara karşı kararlılıkla, ortak mücadelemizi sürdürmeye ihtiyacımız var'' ifadesini kullandı Kaynak :internethaber.com