12 Mayıs 2011 Perşembe

21 Aralık 2012 Senaryosu


ABD´li uzay araştırmacısı Lawrence E. Joseph´in Maya astronomlarının geliştirdiği teoriye dayanarak 2012´de kıyametin kopacağını iddia etti.

ABD´li uzay araştırmacısı Lawrence E. Joseph´in ´Apocalypse 2012´ adlı kitabı Maya astronomlarının geliştirdiği bir teoriye dayanıyor. Mayaların yüzlerce yıllık araştırmalarına göre, 12 Aralık 2012 tarihinde Güneş sisteminin yörüngesi, Samanyolu´nun merkezine denk gelecek. Teoriye göre her 26 bin yılda meydana gelen bu olayla, Samanyolu´nndan Dünya´ya gelen her türlü enerji azalacak. Birçok bilim adamı, bunun gezegenleri nasıl etkileyeceğini bilmiyor.

CİHAZLARI BOZACAK
Mayalar Samanyolu´ndan gelen enerjide yaşanacak küçük bir sapmanın bile felakete neden olacağına inanıyordu. Joseph de elektriksel güçte anlık bir durmanın yaşanacağını, bunun saatleri, DVD çalarları ve mikrodalga fırınları çalışamaz hale getirebileceğini vurguluyor. Joseph bu fikri tarihte pek çok kitabın ve bulgunun desteklediğini öne sürüyor. Örneğin Çinlilere ait 3 bin yıllık ´I Ching´ adlı metinlerde, dünyanın sonunun 22 Aralık 2012´de geleceği belirtiliyor. Joseph daha net bulguların küresel ısınma konusunda kaygılı sismolog, meteorolog ve jeologlardan geldiğini söylüyor. Kimilerine göre incelen ozon tabakası yok olduğu takdirde yeni bir Buz Çağı yaşanabilir.

Bazı uzmanlar Etiyopya´da 2005´teki depremin yerkürede 60 kilometre çatlak açarak Afrika´nın ikiye ayrılma evresini ve büyük felaketi başlattığını ileri sürüyor. Bazılarıysa Güneş´teki hareketliliğin 2012´de en yüksek seviyeye ulaşacağına işaret ediyor.kiyamet2012.com