3 Şubat 2011 Perşembe

Torba Yasayı Protesto Eden İşçi Ve Memuru Polis Biber Gazına Boğdu

Polis bu kez de işçiyi biber gazına boğdu


Torba Yasa Tasarısı'nı protesto için Meclis'e yürümek isteyen eylemcilere polis biber gazıyla müdahale ediyor. 


Tasarıyı protesto için Kurtuluş Parkı'ndan Meclis'e yürüyüşe geçen grubu polis, Ziya Gökalp Caddesi üzerinde durdurdu ve dağılmaları uyarısında bulundu.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyelerince gerçekleştirilen Torba yasa tasarısı protestosuna yaklaşık 50 CHP milletvekili katıldı.

Grup, polis yetkilileriyle görüşerek barikatın kaldırılmasını istedi.

Güvenlik güçleri bu talebi reddederek, yürüyüşe izin verilmeyeceğini bildirdi.

Bu sırada bazı göstericilerle güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı ve bir süre sonra polis göstericilere biber gazıyla müdahale etti.

Eylem sırasında, çevredeki vatandaşların yanı sıra CHP'li bazı milletvekilleri de gazdan etkilenirken, göstericilerden yaralananlar oldu.

İşçilerin Ziya Gökalp Caddesi'ndeki bekleyişi sürüyor.


İçişleri Bakanı Atalay uyarmıştı



Hükümet adına İçişleri bakanı Beşir Atalay, dün sendikaları uyarmış ve Meclis çevresinde eylem yapılmasına kesinlikle müsade edilmeyeceğini açıklamıştı.

Meclis çevresinde hiçbir gösteri, yürüyüş ve toplantı yapılamayacağına ilişkin kanunu hatırlatan Bakan Atalay, "Sendikalar, hiçbir resmi bildirim içinde olmadan 'Meclis'i kuşatacağız' gibi ileri ifadeler kullanıyorlar. Bu tür hukuksuz eylemlere müsamaha göstermemiz söz konusu olamaz" demişti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu da sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan "Engel olmayın" mesajı vermişti. Kılıçdaroğlu mesajında, "Sayın Başbakan'a diyoruz ki; halkın taleplerine kulak tıkama. İşçilerin yürüyüşüne engel olma" ifadesini kullanmıştı.


CHP'li Hamzaçebi: "Ara verelim"



CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de, Meclis'te parlamento muhabirleriyle düzenlediği sohbet toplantısında Erdoğan'ın Mısır'daki olaylar konusunda Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'e "sokağın sesine kulak vermesi" çağrısı yaptığını anımsatarak, Erdoğan'ın çağrısının yerinde ve demokratik bir çağrı olduğunu, sokağa kulak vermek gerektiğini söyledi.

Hamzaçebi, Erdoğan'a "Torba Tasarı"nın TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerine ara verme çağrısı yaptı.

Yürüyüşün sebepsiz olmadığını, "Torba Tasarı"da kendilerinin de desteklediği düzenlemeler olduğunu ancak birtakım olumsuz düzenlemelerin de yer aldığını ifade eden Hamzaçebi, tasarıda çalışma yaşamını ciddi şekilde kısıtlayıcı düzenlemelerin bulunduğunu ileri sürdü.

Akif Hamzaçebi, çalışma yaşamının esnekleştirildiğini, istihdam yaratılamaması nedeniyle mevcut iş olanaklarının yeniden bölüştürüldüğünü, çırakların ücretlerinin yaklaşık 50 TL düşürüldüğünü, sendikaların gücünün azaltıldığını, kamuda kariyer ve liyakat ilkelerinin göz ardı edilerek kamu görevlilerine sürgün yolunun açıldığını belirtti.

Hamzaçebi, Ankara'ya gelen işçilerin engellenmesini de eleştirdi.cnn