28 Şubat 2011 Pazartesi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden Recep Tayyip Erdoğan'a Suç Duyurusu


KKTC'den Erdoğan'a suç duyurusu
KKTC'de bir grup avukat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, posta yoluyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

15 avukatın imzasını taşıyan şikayet dilekçesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmek üzere Lefkoşa Posta Dairesi'ne bugün verildi. Dilekçenin bir kopyası da Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliğine gönderildi.

Dilekçede, Başbakan Erdoğan'ın ay başında Kırgızistan ziyaretinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Kıbrıs Türkünün onur, şeref ve saygınlığını rencide ettiği, Türk halkını kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” iddiasıyla cezalandırılması talep ediliyor.

Avukat Mustafa Şener, Posta Dairesi önünde 15 avukat adına basın açıklaması okudu.

Açıklamada, “KKTC'de yaşayan tüm Kıbrıslı Türklere Erdoğan tarafından hakaret edildiği ve dolayısıyla kendilerinin şahsına da hakaret edildiği” ileri sürülerek, "hukukun üstünlüğüne inandıkları için hukuk mücadelesi başlattıkları" ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, “Başbakan Erdoğan'ın söylemlerini onaylayan veya savunan başta Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış hakkında da yasal işlem başlatılacağı” belirtildi.

“Başlatmış olduğumuz bu süreç Kıbrıs Türkünün onuru, şerefi, haysiyeti adınadır” denilen açıklamada, “toplumsal bir olayda sessiz kalınmasının doğru olmayacağı düşüncesiyle hareket edildiği” kaydedildi.

“Şikayetin, Kıbrıs Türklerinin Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı bir tepkisi olarak değerlendirilmemesi gerektiği” belirtilen açıklamada, “şikayetin Kıbrıslı Türklere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı Başbakan Erdoğan'a bir tepki olduğu” ifade edildi. A.A.  28 Şubat 2011