2 Şubat 2011 Çarşamba

Koop İş Sendikası Praktiker'de Toplu İş Sözleşmesi İmzalıyor



Koop İş Sedikası Praktiker'de Yetki Belgesini Aldı Toplu Sözleşmesi Görüşmeleri Başlıyor

Türkiye'de yapı marketleri sektöründe faaliyet gösteren bir işletmede ilk kez sendikal örgütlenmeyi tamamlayan Sendikamız, 15 Aralık 2008'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, toplu iş sözleşmesi yapabilmek amacıyla Praktiker Yapı Marketleri için çoğunluk tespiti başvurusunda bulunmuştu.
Başvurumuzu değerlendiren Bakanlık, 8 Ocak 2009'da Koop-İş Sendikası'nın Praktiker Yapı Marketleri'nin 6 ildeki 10 mağazasında çalışan işçiler arasında Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu'nun aradığı çoğunluğu sağladığını bildirmişti.

Praktiker İşvereni Bakanlığın Sendikamızın çoğunluk sağladığına dair kararına itiraz etmiş ve yetki tespitinin iptaline karar verilmesi için 21.01.2009 tarihinde Mahkemeye başvurmuştu.

Mahkeme, bilirkişi raporlarına dayanarak İşverenin açtığı yetki tespitinin iptal davasının reddine ve Sendikamızın başvuru tarihi itibariyle işyerinde toplu iş sözleşmesi imzalamaya yetkili sendika olduğuna karar vermiştir.

İşveren bunun üzerine yerel mahkemenin kararına itiraz etmiş ve toplu sözleşme görüşmelerini uzatma yolunu seçmiştir.

Bugün, Yargıtay sendikamızın Praktiker'de resmen çoğunluğa sahip olduğumuzu belirten kararını açıkladı. Yargıtay'ın verdiği karara istinaden ÇSGB 24.01.2011 tarihli yazısı ile Sendikamızın Praktiker'de yetkili olduğunu belirten YETKİ BELGESİ'ni sendikamıza göndermiştir.