22 Şubat 2011 Salı

Kılıçdaroğlu Başbakan Hesap Bilmiyor Dört İşlemi Bilmiyor


Kılıçdaroğlu merdivenin intikamını aldı
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Aile Sigortası ile başladığı konuşmasında Ak Parti' yi hesap bilmemekle suçladı. Yürüyen merdivene değinen Kemal Kılıçdaroğlu durumu insani olarak niteledi ve Başbakan'dan rövanş aldı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Aile Sigortası Projesi maliyeti ile ilgili olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından, ‘hesap bilmemekle’ suçlanan Kılıçdaroğlu, ellerindeki verilerle çarpma işlemi yaptı ve asıl, Başbakanın kendisinin dört işlem bilmediğini savundu. CHP lideri, Başbakan Erdoğan’a, “Benim mesleğim hesap uzmanlığıdır. Çıksın kendi mesleğini söylesin bakayım. Bir hesap uzmanlığı sınavına girsin bakayım!” diyerek seslendi.

“AİLE SİGORTASI PROJESİ, CHP’NİN DE ÖTESİNDE BİR PROJEDİR”

Konuşmasının başında, gündemdeki ‘Aile Sigortası Projesi’ne değinen Kılıçdaroğlu, “Aile Sigortası, bir barış projesidir, insan onuru projesidir, geleceğe güvenle bakma projesidir. Aile Sigortası Projesi, CHP’nin de ötesinde bir Türkiye projesidir, bunu getirdik ve uygulayacağız,” diye konuştu.

“ONLAR DEVLETİ BASKI ARACI OLARAK BİZSE HİZMET ARACI OLARAK GÖRÜRÜZ”

Hükümetin politikalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bunlar sosyal devletin ne olduğunu bilmezler. Onlar, devleti ele geçirip vatandaşa baskı yapma aracı olarak görürler devleti. Onların devlet anlayışı odur… Yurttaşlarım çok iyi bilsinler; AKP ile bizim aramızda devlet açısından bir fark var; onlar devleti bası aracı görürler, biz devleti vatandaşa hizmet arcı olarak görürüz,” dedi.

“BASİT HESABI YAPMAKTAN ACİZSİN; BU MİLLET SANA NASIL GÜVENECEK?!”

Aile Sigortası Projesi maliyeti ile ilgili olarak, Başbakan Erdoğan tarafından, ‘hesap bilmemekle’ suçlanan Kılıçdaroğlu, ellerindeki verilerle çarpma işlemi yaptı ve asıl, Başbakanın kendisinin dört işlem bilmediğini savundu. CHP lideri, “Yani hesap makinesi kullanan birini sınıf öğrencisi, belki anaokulu öğrencisi bu hesabı yapıyor da, sen oturmuşsun Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetiyorsun, o koltuğa gelmişsin, yahu bu basit hesabı bile yapmaktan acizsin. Bu millet sana nasıl güvenecek?!” dedi.

“CHP GENEL MERKEZİ’NE GELİRSE ANLATIRIM”

CHP’nin, Aile Sigortası’nın hesabını yaptıklarını ama Başbakan Erdoğan’ın ise yoksul kişilerin hesabını yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Daha bizim projemizin ne olduğunu dahi bilmiyor,” dedi ve CHP Genel Merkezi’ne gitmesi halinde Aile Sigortası’nı Başbakana ‘bütün ayrıntılarıyla anlatacağı’ sözü verdi.

“ÇIKSIN KENDİ MESLEĞİNİ SÖYLESİN BAKAYIM”

Kendisinin, hesap uzmanlığı mesleğine, binlerce kişinin katıldığı sınavdan 3’üncü olarak çıkarak başladığını anlatan Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a, “Benim mesleğim hesap uzmanlığıdır. Çıksın kendi mesleğini söylesin bakayım. Bir hesap uzmanlığı sınavına girsin bakayım!” diyerek seslendi.

MERDİVENİN İNTİKAMINI ALDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ters merdivene binmesini eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı yanıtlarken, "İnsani şeylerdir bunlar, olabilir. Attan düştün, arabadan balyozla çıkardılar, futbol oynarken kolunu kırdın, bir şey dedik mi? Delikanlı olacaksın, adam olacaksın, yiğit olacaksın, ufak işlerle uğraşmayacaksın" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisin grup toplantısında, her insanın hayatında kusurları, eksiklikleri ve yanlışlarının olabileceğini, bunun insan olmanın doğal sonucu olduğunu vurguladı. Kılıçdaroğlu, Aile Sigortası Projesi’ni açıkladığı toplantıdan çıkışında bir yere acele yetişmesi gerektiğini, yoğun kalabalıkta yönlendirildiğini ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Yanlışlarımız, eksikliklerimiz olabilir. Burada bir yanlışlık yok ama sormak istiyorum; Sayın Başbakan bir ata bindin atı 4 kişi tutuyordu, sen o beygirin üstünden düştün. Biz sana bir şey dedik mi? İlacını aldın veya almadın veya dozunu fazla kaçırdın arabada kaldın, balyozla arabanın camını kırdılar, seni dışarı çıkardılar. Sana bir şey dedik mi? Bir milletvekilin balyozla poz verdi. İstanbul Kadın Kollarının kimlik dağıtım toplantısında giderken kabloya takılıyorsun, düşmemen için seni zor yakalıyorlar. Bir şey söyledik mi? Hayır.

İnsani şeylerdir bunlar, olabilir. Futbol oynarken sağ kolunu kırdın, benim bildiğim top ayakla oynanır, nasıl kırdın kolunu? Senin milletvekillerin gösterdiğin yanlış haritaya alkış tuttular. Senin bir bakanın ’Hazreti Muhammed’e dedim ki’ diye cümleye başladı sonra yüzünü kapadı. Bir şey söyledik mi? Yine bir bakanın helikopterden inince pervaneye doğru gitti, zor tuttular. Bir şey söyledik mi? Senin korumalarından bazıları arabalarını çaldırdılar. Bu kazalar ortadayken benim bindiğim merdiveni diline doluyorsun. İnsanda biraz ahlak olur.

Sen Başbakansın. İnsan biraz adam olur, dürüst olur, delikanlı olur. Sen Kasımpaşa’yı da perişan ettin."

-"BULA BULA VAN DENİZİNİ BULDULAR"-

"Van Denizi" tartışması ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kılıçdaroğlu, "Dünyadan bu kadar habersiz, ülkesinden bu kadar habersiz bir başbakanı ilk kez görüyorum" dedi. Vanlıların Van gölüne ’Van denizi" dediklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Senin haberin yoksa ben ne yapayım?" diye sordu.

Van Valiliğinin internet sitesinde ’Van denizi’ diye yazdığını, Van valiliğinin geçen yıl "Van Denizi Su Sporları Şenliği" düzenlediğini, 2008 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’ne mensup 4 milletvekilinin verdikleri bir araştırma önergesinde "Van Gölü yöresel adıyla Van Denizi olarak bilinir’ denildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Kime ne anlatayım? Cehalet desem biraz kaba kaçacak" diye konuştu.

Bir izleyicinin ’Kimyası bozuldu’ sözleri üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Kimyası kesinlikle bozuldu" karşılığını verdi.

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın "Van Denizi Kıyı Temizliği Günü’ düzenlediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sen onlara da mı sormadın? Ne dedik? Delikanlı olacaksın, adam olacaksın, yiğit olacaksın, ufak işlerle uğraşmayacaksın. Demiş ki ’bunların kılavuzu kim?’ Benim kılavuzum, Van halkı. Senin kılavuzun kim, onu vermeyeceğim.

Senin kılavuzun kim çık açık yüreklilikle söyle" diye konuştu.

"Vanlılar buraya Van denizi derler" dediğini, Erdoğan’ın eleştiri için cümlenin tamamını gözden kaçırdığını kaydeden Kılıçdaroğlu, ’Her şeyi araştırıyorlar ’acaba ne bulabiliriz’ diye. Bula bula Van denizini buldular. Ne bulursanız bulun, ben bu halka doğruları söylemeye devam edeceğim. Tek güvencem halk" dedi. 
 Kaynak: Yalçın Kaya - ANKARA / DHA