11 Şubat 2011 Cuma

AKP'li Ahmet İyimaya Kenan Evrenin Avukatlığını Yapmış

AKP'li Ahmet İyimaya Kenan Evren'in Avukatlığını Yapmış, Kenan Evren'in Avukatı AKP'li Ahmet İyimaya Çıktı, AKP Milletvekili Kenan Evren'in Avukatlığını Yapmış, Ahmet İyimaya AKP Milletvekili Ahmet İyimaya.

KENAN EVREN'İN AVUKATI AKP'Lİ AHMET İYİMAYA ÇIKTI
Muharrem İnce’den zehir zemberek açıklamalar karşısında bugün TBMM’de heyecanlı dakikalar yaşandı.

CHP için ’darbe şakşakçısı’ diyen AKP’lilere bugün TBMM kürsüsünden belgesiyle cevap veren CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'nın 12 Eylül'den sonra Kenan Evren’in avukatlığını yaptığını açıklayarak ’Kim darbe şakşakçısı? Buna söylemeye insan utanır. Bundan sonra hiç biriniz CHP hakkında tek bir laf etmeyeceksiniz. Darbecinin avukatını komisyon başkanı yapmışsınız, daha ne yapacaksınız. Siz darbecilerle iç içesiniz. Darbecileri koruyorsunuz, darbecilerin avukatısınız ’ diye seslenndi.

‘’Bu kürsüden bize Ergenekoncu, darbeci, postal yalayıcı dediniz. Kimin darbe şakşakçısı olduğunun belgesiyle açıklayacağım siz sadece darbe şakşakçısı değil, aynı zamanda darbenin avukatlığını da yapıyormuşsunuz" diyen İnce TBMM kürsüsünden Kenan Evren'in avukatlığını yapan TBMM Adalet Komisyonu AKP'li Başkanı Ahmet İyimaya'ya verdiği vekâletin belgesini okudu.



EVREN’İN AVUKATI


"Duyduk duymadık demeyin. Bizim arkadaşlarımız 12 Eylül'de işkence görürken, Ahmet İyimaya Kenan Evren'in avukatıymış da haberimiz yokmuş’’ dediğinde AKP’lilerin 'mesleğini yaptı' şeklinde itirazlarına ise "Tabi canım. Kenan Evren'in avukatlığını yapmak gibi bir meslek’’ dedi.
Zehir zemberek konuşmasında AKP döneminde kumarın 3 katına çıktığını dile getiren İnce, "Kumarı 3 katını çıkaran siz değil misiniz, şans topunu kim buldu, şans topu AKP iktidara gelene kadar var mıydı, yok muydu? At yarışı iki gündü şimdi 7 gün. Şans topunu siz icat ettiniz" dediğinde, AKP sıralardan gelen tepkilere de İnce, "Yalancıyı kurt yesin mi?" diye sordu?
Konuşmasını ‘’Alkolle mücadele ediyor görünüyorsunuz kumarı çoğaltıyorsunuz. Gelin geçici 15. maddeyi değiştirelim diyoruz yanaşmıyorsunuz. Sizin gerçek yüzünüz ortaya çıkıyor işte. Hani siz Türkiye de her şeyin şeffaf olmasını istiyordunuz, hani hiç bir şey gizli kalmayacak diyordunuz ama Hrant Dink’ den, Sebahattin Aliye kadar bütün faali meçhullerin araştırılmasını istiyordunuz, bugün yine getirdik grup önerisini önünüze yine kabul etmediniz.’’ Diye bitirdi konuşmasını.

PİRZOLA OLMAYACAĞIM
Muharrem İnce’nin söylerinden sonra AKP’li Ahmet İyimaya, kendini şu sözlerle savundu: ‘’Tarih bana bir fırsat verdi. Saydam bir toplumdaydık ama siyaseti şahsiyet yamyamlığına dökmek isteyenler bilsinler ki, İyimaya'nın böyle yamyamların hayal sofralarına pirzola olamayacak kadar şeffaf, ahlaklı, adil bir hayatı vardır. Aziz Nesin, değerli meslektaşım Emin Değer'in dilekçesi ile Kenan Paşa'ya bir dava açmıştı. Bir darbe yapmış insanın hukuktan yardım isteme talebine aynen 1960 darbesinden sonra kimi baroların 'ben bunların avukatlığını alamam' diye karar vermeleri üzerine Ankara Barosu'nun bir savunma yıldızı gibi yükselip "sakıt insanların savunmasını yaparım" dedikleri gibi, ben de davayı aldım.’’ Bu savunmasının ardından tekrar söz isteyen Muharrem İnce ‘’ "Sayın İyimaya "şahsiyet yamyamlığı" ile neyi kastetmektedir. Benim anladığım siyaset yamyamlığı, bugün savunduğun bir şeyin yarın tersini savunmaktır. Ben siyaset yamyamlığını böyle anlarım. Böyle anladığım için de, hayatımın hiçbir döneminde siyaset yamyamı olmadım" diyerek itiraz etti.