16 Ocak 2011 Pazar

Galatasaraylılar Arenada Başbakan'ı Protesto Ettiler

TT Arena'da büyük protesto!


Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena görkemli bir törenle kapılarını açarken geceye protestolar damgasını vurdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, TFF Başkanı ve kulüp başkanları stadı terk etti.

Galatasaray ile Hollanda'nın ünlü ekibi Ajax arasında oynanacak açılış maçı öncesinde, çeşitli ses ve efekt gösterileri düzenlendi. 560 kişinin çalışarak hazırladığı gösterilerde Galatasaray'ın sembolü olan ''Aslan'' konsepti uygulandı.
ASLANLAR TAŞINDI 

Gösteriler, Galatasaray'ın bugüne kadar Ali Sami Yen Stadı'ndaki başarılarını simgeleyen ögelerle de süslendi. Türk Telekom Arena üzerine kurulan hegzagon ekran vasıtasıyla, gösterilerin tamamı hem yeşil çim üzerine yapılan ekrana yansıtılıp, hem de bu ekranda gösterildi.

Gösteriler için hazırlanan yaklaşık 2 metre çapındaki davullar, şovun önemli bir parçası olarak saha ortasında multimedya efektlerin desteğiyle kullanıldı.

90 dansçının gösterisiyle süslenen açılış törenlerinin ilk bölümü, stat dışında yapılan havai fişek gösterileriyle sona erdi.

Açılış gösterilerini Kanadalı sanat ve multimedya yönetmeni Erick Villeneuve hazırladı.

Öte yandan gösteriler için gerekli olan malzemenin 4 kamyonla İstanbul'a getirildiği bildirildi.


Başbakan açılışı terk etti!
Yaklaşık 40 bin taraftarın doldurduğu Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın açılışında yapılan protestolar geceye damgasını vurdu.


Erdoğan’ın stada girişinde isminin anons edildiği sırada bazı taraftarlar ıslıklı protesto etti. Erdoğan’ın yerine oturmasının ardından Galatasaray Başkanı Adnan Polat açılış konuşması yaptı.



Stadı tamamlayan TOKİ'nin Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın yaptığı konuşma sırasında tribünlerden protestolar yükseldi. Taraftarlar, TOKİ Başkanı’nın Başbakan Erdoğan’a teşekkür sözleri sırasında protestolarını yükseltti.



Bunun üzerine Başbakan Erdoğan stadyumdan ayrıldı. Başbakan Erdoğan’ı çıkışta Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Devlet Bakanları Hayati Yazıcı, Egemen Bağış ve Faruk Özak uğurladı. Erdoğan’ın aracına binmeden önce Bakan Hayati Yazıcı ile konuştuğu gözlendi.



Daha sonra Başbakan Erdoğan’ın yanına işadamı Abdurrahim Albayrak geldi. Erdoğan’a sarılarak yanaklarından öpen Albayrak, Başbakan’a bir şeyler anlattı.


Egemen Bağış: Yapılanlar nankörlük
Devlet Bakanı ve Başmüzekereci Egemen Bağış "Bu yapılan nankörlük, sayın başbakanımızın bu stadın yapılışında büyük emeği var. Defalarca durma noktasına gelen bu stat inşaatı, başbakanımız sayesinde devam etti ve böyle mükemmel bir tesis ortaya çıktı" dedi.

Taraftarlar gideceği tribünü bulma konusunda sıkıntı yaşadı
Taraftarlar özellikle metro ile geldiklerinde stada ulaşmakta fazla zorluk yaşamazken, gireceği tribünü bulmakta ise sıkıntı yaşadı.

Kapılarda yer alan güvenlik görevlilerinin de bu konuda fazla bilgili olmamalarından dolayı, taraftarların zorlandığı görüldü.

Polat: Galatasaray için yeni bir dönem başlıyor
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, statta taraftarlara yönelik yaptığı konuşmada tarihi bir gün yaşadıklarını, Galatasaray için yeni bir dönem başladığını ifade ederek, ''Bu yeni dönem Galatasaray'ın uluslararası arenalarda stat dezavantajının avantaja dönüştüğü bir dönemdir'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Polat, Türk Telekom Arena'da büyük zaferlere imza atacaklarına inançlarının tam olduğunu kaydederek, ''Temennim Galatasaray bu yeni dönemde her alanda Türk Telekom Arena'nın yaratacağı enerjiyle, güçle bundan sonra uluslararası başarıları bu stada taşıyacaktır. Sizden beklentimiz her zaman sürekli destektir. Bunu bize verdiğiniz zaman muhakkak ki başarıyı size getireceğiz'' şeklinde konuştu.

Erzik: Platini bu sezon içinde gelecek
UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik de çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi.
Erzik, 2005 yılında Şampiyonlar Ligi Finali'nin Olimpiyat Stadı'nda oynandığını hatırlatarak, ''Çok da önemli ilginç bir finale ev sahipliği yaptık. 2009'da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda son UEFA Kupası finali oynandı ve tarihe geçti. Şimdi Avrupa Ligi finali, Şampiyonlar Ligi ve önümüzde başka beklentiler var. 2016'yı alamadık ama 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası var. İnşallah bütün bunlar olur. Bu güzel stat UEFA kriterlerine uygun şekilde yapılmış. Sanıyorum ağustos ayından itibaren dört dörtlük bütün kriterlere uygun ve beklentileri olan bir stada kavuşuruz. Çok gerilere gitmeye gerek yok. Bu kadar büyük olanaklar yoktu. Türkiye tesisleriyle de gelecekte yapacağı ev sahipliklerine büyük bir hazırlık içinde'' şeklinde konuştu.

UEFA Başkanı Platini'nin açılışa gelemediğini kaydeden Erzik, ''Başkanın bugün ve yarın Rusya'da toplantıları var. Dolayısıyla ama gelecek, hem de yakın bir zamanda gelecek. Bu sezonun içinde gelecek ve bir ziyareti olacak, bunun müjdesini ve teminatını şimdiden verebilirim. Önemli bir maçta tabi ki kendisi gelecek stadı görecek'' dedi.
cumhuuriyet.com.tr