22 Ocak 2011 Cumartesi

Devrimci Spor Emekçileri Sendikası Protestocu Galatasaray’lı Taraftarın Yanında


DEVRİMCİ SPORCULARDAN PROTESTOYA DESTEKDEVRİMCİ SPORCULARDAN PROTESTOYA DESTEK
Metin Kurt öncülüğünde kurulan Spor Emekçiler Sendikası, Galatasaray'ın yeni stadının açılışında Başbakan'a yapılan protesto ile ilgili bir açıklama yaptı. 

İşte o açıklama:
Başbakan Tayyip Erdoğan ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak’ın spor geçmişleri vardır.
Her ikisi de sporu sağ siyasete yönlendirme konusunda hayli derinleşmişlerdir.

Başbakan’a yönelik spor emekçilerinin ve sporseverlerin tepkisi ne ilktir, ne de son olacaktır.

Başbakan, Dolmabahçe’deki spor açılımı toplantısında spor emekçileri tarafından, Basketbol Dünya Şampiyonası ödül töreninde tüm sporseverler tarafından, Arena stadı açılışında Galatasaray taraftarları tarafından protesto edilmiştir. Başbakan bu etkinliklere spora sevdalı olduğundan değil, siyasal rant için katılmaktadır. Bu niyet sporseverlerin gözünden kaçmamış, Başbakan tüm bu etkinliklerde umduğunu bulamamıştır. Protestolar bu açıdan da değerlendirilmelidir.

Türkiye Devrimci Spor Emekçileri Sendikası protestoları doğru, haklı ve meşru bulmaktadır.
Başbakan’ın protestolar sonrasında Arena stadının yapımı ile ilgili açıklamaları, ülkemiz sporunun önder kuruluşlarından Galatasaray’ı adeta modern bir dilenci konumunda gösterme çabasıdır.

Galatasaray Başkanı Adnan Polat’ın bu gerçeği görmezlikten gelerek Başbakan’ı savunma telaşına düşmesi ve protestocu sporseverleri hedef göstermesi üzerinde uzun uzun düşünülmesi gereken kabul edilemez bir tutumdur.
Türkiye Devrimci Spor Emekçileri Sendikası, Başbakan ve heyetine dönük protestoları, onurlu spor emekçilerinin ve sporseverlerin rüşvetle satın alınamayacağının kanıtı olarak değerlendirmektedir.

Sendikamız protestocu Galatasaray’lı sporseverlerle aynı görüştedir.

Türkiye Devrimci Spor Emekçileri Sendikası
Genel Başkanı
Metin Kurt
Odatv.com