20 Ocak 2011 Perşembe

AKP Galatasaray Tekyumruk Taraftar Grubunu Hedef Gösterdi


AKP Tekyumruk'u hedef gösterdi 

AKP, yandaş basın, Galatasaray Yönetimi hepsi Tekyumruk taraftar grubunu hedef gösteriyor; taraftarlar ise Tekyumruk’un yanında yer alıyor.

Galatasaray Kulübü-Polis işbirliği ile Asayiş Şube Müdürlüğü’nde oluşturulan özel ekip, 15 Ocak’taki TT Arena’nın açılış törenindeki protestocuların “Tekyumruk Galatasaray Taraftar Grubu” olduğunu iddia etti. Milliyet’in haberine göre, Milliyet’e konuşan ve ismi gizlenen üst düzey emniyet yetkilisi “Tekyumruk” adlı grup tarafından başlatılan protestonun organize olabileceği yönünde işaretler bulunduğunu iddia etti. Aynı yetkili, olayın organize olduğunun tespit edilmesi halinde grubun siyasi konumu nedeniyle Terörle Mücadele Şubesi’nin de soruşturmaya katılabileceğini bildirdi. 

Bu iddiaların Tekyumruk’un kendi internet sitesinde yaptığı “Özür dilemiyoruz” açıklamasının ardından gelmesi, Tekyumruk grubunu hedef gösterir nitelikte. 

Emniyet ve Galatasaray yönetimi protestocu avına çıkarken habervakim.com.tr yazarı Arzu Erdoğal, ‘üst düzey emniyet yetkilisinin’ açıklamasından önce benzer nitelikte bir yazı kaleme aldı. “Tıksırıncaya kadar yuhalayın. Hadi maça maça!” başlıklı yazısında Erdoğal, bir taraftar grubunun emekçilere sahip çıkmasına, kulüp yönetiminden ve başbakandan özür dilememesine akıl sır erdiremiyor. Hatta protestonun neredeyse tüm stadyum tarafından yapıldığını da kabullenemiyor. Erdoğal köşesinde Tekyumruk grubunun açıklamasına yer verdikten sonra şu satırları yazıyor: “…Bu ne şimdi, bana taraftar açıklamasından çok “Yaşasın halkların kardeşliği” tarzında sloganik bir açıklama gibi geldi. Garip olan bu açıklamayı okuyunca yaşanan hadisenin birçok sosyolojik yönü olabilir düşüncesi beynimde şekil değiştirerek “tek bir noktaya” doğru direksiyonu çevirdi.” O tek nokta, Milliyet’e konuşan üst düzey emniyet yetkilisinin kafasında da şekillenmişe benziyor. 

Ana-akım medyada çıkan ‘Başbakan konuşurken protesto olmadığı, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın konuşması sonrasında protestoların yükseldiği, ardından Adnan Polat’ın konuşmasıyla protestonun doruk noktaya ulaştığı’ şeklinde haberler başbakanı protesto edilenler listesinden kurtarma operasyonu niteliğinde. 

AKP hükümeti, AKP yanlısı medya ve Galatasaray Yönetimi Tekyumruk grubunu hedef gösteredursun, taraftarların ve taraftar gruplarının Tekyumruk grubuna desteği çığ gibi büyüyor. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Gençlerbirliği taraftarları Tekyumruk grubunun yanında olduklarını söylerken Beşiktaşlı taraftar grubu Halkın Takımı (Halkın Takımı’nın açıklaması) ve Gençlerbirliği taraftar grubu Kara Kızıl (Kara Kızıl’ın açıklaması) birer açıklama yaparak Tekyumruk’un yanında olduklarını duyurdu. Fenerbahçe taraftar grubu Fenerbahche de bir açıklama yayımlayarak (Fenerbahche'nin açıklaması) herkesi Tekyumruk'a sahip çıkmaya çağırdı. Forza Livorno ve Beleştepe taraftar grupları da (Forza Livorno ve Beleştepe gruplarının açıklaması) 'Ferman Tayyip'inse tribünler bizizmdir' dedi. 


Sendika.Org