3 Aralık 2010 Cuma

Başbakan'ın İsviçre Bankalarındaki Gizli Hesabının Adresi Remzi Gür



"Banka hesaplarının adresi Remzi Gür" 

İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, ''Tayyip Erdoğan'ın banka hesaplarının adresi Remzi Gür'' iddiasında bulundu.
İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, İP Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında Wikileaks adlı internet sitesinde ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsviçre bankalarında hesabı bulunduğu yönündeki iddiaların doğru olduğunu'' ileri sürdü. İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'e 5 yıl önce gönderilen ve Başbakan Erdoğan ile ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Eric Edelman arasında geçtiğini öne sürdüğü görüşmeyi bu duruma kanıt olarak sunan Gültekin, ''Olay ispatlanmıştır çünkü bizzat ABD Büyükelçisi Edelman, bu sırdaş hesap bilgisini veriyor'' dedi.
Başbakan Erdoğan ile Remzi Gür arasında geçtiğini iddia ettiği bir ses kaydını da basın mensuplarına dinleten Gültekin, ''Tayyip Erdoğan'ın kişisel ödemelerini Remzi Gür yapıyor. Tayyip Erdoğan'ın banka hesaplarının adresi Remzi Gür. Tayyip Erdoğan, Remzi Gür, telefonda 'Sümeyye'ye 20-25 yolla' dediğin miktarı hangi banka hesabına ödedi? Remzi Gür, ABD'deki çocuklarının öğrenim giderlerini hangi banka hesabından karşılıyor? Yurt dışında kendi üzerine veya mutemetlerinin adına açtırdığın kaç banka hesabı var?'' iddialarında bulundu.

Remzi Gür'den iddialara cevap
İşadamı Remzi Gür, Gültekin'in iddialarıyla ilgili yargı yoluna başvuracağını belirterek, ''Başbakan ile aramızdaki ilişkilerle ilgili seneler evvel bir açıklama yaptık. Onlar aklına her estiği zaman bu iftira kampanyasını devam ettiriyorlar. Bu iftiradan başka bir şey değildir'' ifadesini kullandı.

Bu iddiaları dile getirenlerin ellerinde bir kanıt olmadığını vurgulayan Gür, ''Birine iftira edilirken önüne ispatı da konulmalıdır. Böyle bir ispat olmadan bunları söylemek hangi insanlık ölçülerine yakışır'' dedi.
Böyle bir işin içinde olmalarının mümkün olmadığını belirten Gür, ''Başbakan'ın gizli kasa tutmasına ihtiyaç mı var? Bu iddialarla uzaktan yakından alakamız yok. Başbakan'ın da böyle bir şeye ihtiyacı yok'' vurgusu yaptı.

Gür'ün avukatından açıklama
İş adamı Remzi Gür'ün avukatı Abdullah Buladı, İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin hakkında hukuki ve cezai dava haklarının kullanılacağını kaydetti.

Buladı, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Gültekin'in iddialarına konu olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Remzi Gür arasındaki sözde telefon görüşmesinin ''İşte yurt dışındaki banka hesaplarının ispatı'' başlığıyla Aydınlık dergisinde yayımlandığını hatırlatarak, bu nedenle Başbakan Erdoğan ve Gür tarafından yetkili cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.