13 Kasım 2010 Cumartesi

Kılıçdaroğlu Yılmaz Güney Ve Ahmet Kaya'nın Mezarlarını Ziyaret Edecek


Kılıçdaroğlu sahip çıktı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Paris'te, sürgünde yaşamını yitiren Yılmaz Güney ile Ahmet Kaya'nın mezarlarını ziyaret edecek.

Kılıçdaroğlu, Paris dönüşünde ise 20 Kasım'da ilk kez Diyarbakır'a gidecek.  Kılıçdaroğlu, yarın Fransa’ya gidecek. Kılıçdaroğlu, Sosyalist Enternasyonal Başkanı ve Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Martin Shulz, Alman Sosyal Demokrat Parti Başkanı Sigmar Gabriel, Fransa Sosyalist Partisi Başkanı Martine Aubry, UMP Partisi Başkanı Jean-François Copé ve Avrupa - Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ile görüşecek.

Kılıçdaroğlu’nun programı dışında, sürgünde ölen ve Pere Lachaise mezarlığında bulunan Güney ile Kaya’nın mezarlarını da ziyaret edeceği belirtildi.

İlk kez Diyarbakır’a gidiyor 
Öte yandan CHP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu 20 Kasım’da ilk kez Diyarbakır’a gidecek. Kılıçdaroğlu, daha sonra Şanlıurfa’ya geçerek bir düğün törenine katılacak ve 21 Kasım’da Ankara’ya dönecek. İlhan Taşcı Cumhuriyet Ankara Büro