11 Eylül 2010 Cumartesi

Kemalin Gelişi


Küçükşahin'in yeni kitabı: Kemal'in Gelişi 

Eski CHP lideri Deniz Baykal'ın istifasına yol açan kaset skandalı, partinin o süreçte yaşadığı çalkantı ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderlik koltuğuna oturması… Kulislerde olan bitenler, telefon ve toplantı trafiği... CHP kulislerinin nabzını en iyi tutan gazetecilerden Şükrü Küçükşahin, sürece ilişkin yanıtsız kalan soruları ve gün yüzüne çıkmamış gerçekleri yeni ve ilk kitabı "Kemal'in Gelişi:15 Günlük Fırtına"da anlattı.
Küçükşahin'in yeni kitabı: Kemal'in Gelişi  

7 Mayıs 2010 sabahı…

Türkiye, yeni bir güne daha gözlerini açtı…

Ama "o gün", en azından chp yönetimi ve gazeteciler için, saatler öncesinden başlamıştı.

Susmayan telefonlar ve kulaktan kulağa yayılan, zehir zemberek bir söylenti nedeniyle.

Yaşananlar adeta fırtına gibi, 15 günlük kısa ama baş döndüren bir süreçti. Cumhuriyeti kuran partinin içinde, önce dengeler, sonra da lider değişti.

Tüm bunlar yaşanırken de akıllardaki pek çok soru yanıtsız kaldı.

Ve CHP kulislerinin nabzını en iyi tutan gazetecilerden biri olan Şükrü Küçükşahin, o sürece ilişkin birinci ağızlardan ulaştığı gün yüzüne çıkmamış gerçekleri, yeni kitabı "Kemal'in Gelişi"nde tek tek açıkladı.

İstifa kararını nasıl aldı? Kılıçdaroğlu'nun adaylığını parti içinde ilk dillendiren kimdi? Önce "Aday değilim" diyen Kılıçdaroğlu'nun kararını kim değiştirdi?

Kılıçdaroğlu - Önder Sav görüşmesinde neler konuşuldu? Sav neden "gemileri yaktığını" söyledi? CHP'li kadın milletvekilleri arasında neler yaşandı? Kimler Nesrin Baytok'u, kimler Olcay Baykal'ı korumak istedi? İşte bütün bu soruların yanıtlarını kitapta dialoglarla anlatıyor Küçükşahin.

Doğan Kitapçılık'tan çıkan "Kemal'in Gelişi: 15 Günlük Fırtına" pazartesi günü raflardaki yerini alacak.CNN