11 Eylül 2010 Cumartesi

Kemalin Gelişi Onbeş Günlük Fırtına


Onbeş Günlük Fırtına Kema'in Gelişi
Gazeteci Şükrü Küçükşahin, eski Deniz Baykal’a ait olduğu iddia edilen kaset olayı ve sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğe giden öyküsünü kitaplaştırdı. Kitabın adı: "Kemal'in Gelişi: 15 Günlük Fırtına".
Ankara'da siyasi kulisleri en iyi takip eden gazetecilerden biri olan Hürriyet gazetesi yazarı Şükrü Küçükşahin, CHP’de Deniz Baykal’ın genel başkanlıktan istifası ve ardından gelişen olayları anlattığı "Kemal'in Gelişi: 15 Günlük Fırtına" adlı bir kitap yazdı.

Küçükşahin, kitabında Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen kaset skandalı ve ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Başkanlığına taşıyan sürecin bilinmeyenlerini anlatıyor.

NTV’ye kitabıyla ilgili bilgiler veren Küçükşahin, olay yaratan kasedin partinin kurmayları tarafından nasıl öğrenildiğini şu sözlerle anlattı: “Önder Sav ilk öğrenenlerden birisi. Gece 03.30'da Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil tarafından yatağından kaldırılıyor. Önder Bey sabaha kadar uyumuyor ama o sürede Deniz Bey'i aramak hiç aklına gelmiyor, çünkü ne diyeceğini şaşırıyor.”

Gazeteci Küçükşahin, kitabında Kemal Kılıçdaroğlu isminin ön planı nasıl çıktığından da bahsediyor.

Küçükşahin, “Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Aday olmalısın senin karşına kimse çıkamaz' diyen ilk isim Önder Sav değil. Ali Kılıç diyebilirim, Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat diyebilirim” dedi.

Şükrü Küçükşahin imzalı "Kemal'in Gelişi: 15 Günlük Fırtına" raflardaki yerini aldı. ntvmsnbc.com