4 Eylül 2010 Cumartesi

Fethullah Gülen Uzayada El Atmış

Fethullah uzayda okul açmış!
   
Facebook'ta kaleme aldığı yazılarında sivri dilli bir üslup kullanan piyanist Fazıl Say, son yazısında yine köşe yazarlarına çattı. Bu kez alaycı, mizahi bir dil kullanan Fazıl Say'ın yeni tarzı, okuyanları güldürdü.

Say yazısında, "Uzayda hayat var mıdır?" diye sorup, Neptün'ün uydusundaki su uygarlığı olabileceğini sorguluyor ve "Oy verecek kadar gelişmişler midir ki?" diye devam ediyor. Ünlü piyanist, yazısında siyasete ve isim vererek bazı köşe yazarlarına da göndermelerde bulunuyor.

İşte o yazı: "Tom diye bir arkadaşım var, İngiliz. Ben yaşlarda. Astrofizikçi. Nobel ödüllü. Tel Aviv Üniversitesi'nde ders verir. Hobble uzay teleskobunu yaratan ekipten. 20 milyar ışık yılı uzağını seyredebiliyoruz artık. Asıl 'baba astrofizikçi' Tokyo'da yaşayan yaşlı Fukuhita'dır.

Neptün'ün bir uydusu var, Triton. Neptün uzak. Neptün soğuk. Neptün'de hayat yok. Fukuhita dermiş ki; Triton'da hayat var. Neden var? Çünkü bu uydunun içinde bir okyanus varmış. Okyanus demek su demek. Su demek hayat demek. Çok gelişmiş bir uygarlık mı? Ne derece gelişmiş olur ki su uygarlığı? Oy verecek kadar gelişmişler midir ki? AKP? CHP? BBP? Fethullah? Var mıdır böyle şeyler orada da? Emre Aköz, Ahmet Hakan falan gibilerin suda yaşayanları. Yoksa, Triton'a da mı kaçamayacağız?

Triton'a kaçmışsın, mutlusun, huzurlusun; bi bakıyosun Fethullah oraya da okul açmış. Aaa! Gelmişler. Mehmet Altan da oradan geçen balığa 'sen darbecisin ulan" diye bağırıyor. NASA oraya 20-30 yıl içinde uzay mekiği yollayacakmış. Bu okyanusta ne var ne yok keşfedecek. Hadi hayırlısı."