29 Ağustos 2010 Pazar

Korsan Simonlar Farklı Olabilir


Hanefi Avcı'nın Yayınevi Açıkladı: Korsan Kitapların İçeriği Farklı Olabilir

'Haliç'te yaşayan simonlar' Hanefi Avcı'nın Haliç'te yaşayan simonlar kitabı Yayınevi korsan kitapların içeriği farklı olabilir açıklaması yaptı. Korsan satışın bu denli eşzamanlı başlamış olması bir merkezden yapıldığı endişesi yaratmıştır.
Hanefi Avcı'nın kitabı için yayınevinden açıklama

"Haliç'te yaşayan simonlar” kitabi Yayınevi korsan kitapların içeriği farklı olabilir açıklaması yaptı

" Korsan satışın bu denli eşzamanlı başlamış olması bir merkezden yapıldığı endişesi yaratmıştır. Bu endişe doğal olarak akla içeriği farklılaştırılmış bir kitap yayılıyor olma olasılığını akla getirmektedir" " Korsan kitap alanların içeriği de tamamen farklı olan bir kitabı aldıkları endişesini taşıyoruz" Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nden merkeze çekilen Hanefi Avcı'nın olay yaratan kitabı "Haliç'te Yaşayan Simonlar"ın korsanının piyasaya çıkması üzerine Angora Yayıncılık’tan yazılı bir açıklama yapıldı.

Taleplere yetişmek için 11 matbaada basımın devam ettiği ifade edilen açıklamada "Korsan kitap alanların içeriği de tamamen farklı olan bir kitabı aldıkları endişesini taşıyoruz" denildi.

?Yazılı açıklama şu şekilde: "Hanefi Avcı tarafından kaleme alınan “Haliç’te Yaşayan Simonlar" kitabımızın Türkiye yayıncılık tarihinde halkımızın en kısa zamanda ulaşmaya çalıştığı kitap olduğunu düşünüyoruz. Kitabımız şu anda 11 matbaa da 392 bin adet basılmakta olup hızla piyasa talebi karşılanmaktadır. Bu rakamın çok daha fazla büyüyeceği tahmin edilmektedir. 27 Ağustos 2010 Cuma günü itibarı ile bize gelen tüm talepler karşılanmıştır. 30 Ağustos pazertesi günü de hafta sonu talepleri eksiksiz karşılanacaktır. Bu durumu halkımızın kitabın konusuna ve yazara olan ilgisi olarak algılıyor ve gururla ifade ediyoruz .7 yılı aşkın geçmişi olan yayınevimizin 76. kitabına gösterilen ilgi için teşekkür ediyoruz"

İÇERİK ENDİŞESİ

"27 Ağustos Cuma günü saat 11.00 sularında Türkiye çapında tüm il ve ilçelerde aynı anda organize bir biçimde korsan kitap satışı başladı. Satışın bu denli eşzamanlı başlamış olması bir merkezden yapıldığı endişesi yaratmıştır. Bu endişe doğal olarak akla içeriği farklılaştırılmış bir kitap yayılıyor olma olasılığını akla getirmektedir. Korsan kitap alanların içeriği de tamamen farklı olan bir kitabı aldıkları endişesini taşıyoruz. Halkımızı gerçek olmayan kitap okumak olasılığından korunmak için korsan kitap satın almamaya davet ediyoruz. Bu durum korsan kitap piyasasına “sahte kitap" boyutu katılmış olması anlamı taşımaktadır"

ÇOK SAYIDA KİTABA EL KONULDU

"Yayınevimiz Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikri Mülkiyet Hakları büro amirliği ile yoğun işbirliği yapmaktadır. Tüm illerdeki ilgili birimlere yayınevimizin kullandığı yasal bandrol numaraları bildirilmiştir. Kitaplar hacimli olduğu için matbaa/depo/satış alanı arasında taşınmasının takibi nispeten daha kolay yapılabilmekte olup güvenlik güçlerimiz dün birçok noktada aramalar yaparak çok sayıda korsan kitaba el koymuştur"