23 Ağustos 2010 Pazartesi

Hanefi Avcının Geçmişi Hanefi Avcı Kimdir Hanefi Avcıyı Tanıyalım

Hanefi Avcının Geçmişi Hanefi Avcı Kimdir Hanefi Avcıyı Tanıyalım, Hanefi Avcı Nereli, hanefi avcının kimliği, hanefi avcının memleketi neresi, hanefi avcı hangi görevlerde bulundu, hanefi avcı nerede çalıştı, hanefi avcının geçmişi, hanefi avcının görevleri, hanefi avcı devletin hangi kademelerinde görv yaptı, hanefi avcı nerede doğdu, hanefi avcının doğum yeri hanefi avcının memleketi neresi, hanafi avcı hakkında bilgi, haber, siyaset.

Hanefi Avcı Kimdir
  • 1956 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire eski Başkanı.
  • Başkomiser olduğu dönem olan 1983'te ünlü altın kaçakçılığı dosyasını ortaya çıkaran polis. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı'yken Susurluk Komisyonu'na verdiği ifadelerle dikkat çekti.
  • Yaptığı açıklamalardan sonra birçok kişi tarafından suçlanan Avcı, 1997 yılında Genelkurmay Başkanlığı'nı dinleme skandalına adı karıştığı için önce başka bir göreve atandı, daha sonra açığa alındı.
  • Avcı, açılan bir davada MİT Müsteşarlığı'nın telefonlarını deşifre ettiği gerekçesiyle yargılandı ve tutuklandı. Kısa bir süre sonra serbest bırakılan Avcı, emniyetteki görevine mahkeme kararıyla geri döndü.
  • 2006 yılında Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. Kapıkule Gümrük Kapısı'nda çok sayıda memurun da katıldığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna imza attı.
  • 8 Haziran 2009 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan ortak kararname ile Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. Hâlen birinci sınıf emniyet müdürü olarak Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü görevini sürdürmekte olan Hanefi Avcı, 2006 yılında TASAM'ın Stratejik Vizyon Sahibi Bürokrat Ödülü'nü kazanmıştır.
  • Ağustos 2010 tarihinde "Haliç’te yaşayan Simonlar; Dün Devlet Bugün Cemaat" adlı kitabı Angora Yayıncılık tarafından basıldı.