27 Ağustos 2010 Cuma

Bedelli Askerlik Çıkıyor Mu Açıklamalar Referanduma Yönelik Mi

Bedelli Askerlik Çıkıyor Mu Açıklamalar Referanduma Yönelik Mi, bedelli askerlik ne zaman çıkar, bedelli askerlik 2011 de çıkar mı, bedelli askerlik 2010 yılında çıkar mı, bedelli askerlik haberleri, bedelli askerlik, dovizle askerlik, bedelli askerlik net, bedelli askerlik 2010, bedelli askerlik 2011 net bedelli askerlik platformu, bedelli askerlik ne zaman çıkacak, bedelli askerlik kaç para, bedelli askerlik anket, bedelliaskerlik org, bedelliaskerlik net, bedelli askerlik son dakika, bedelliaskerlik haberleri, bedelli askerlik anketi, dovizle askerlik celp donemleri, dövizle askerlik, bedelli askerlik ne zaman çıkar, bedelli askerlik son haberler, bedelli askerlik son haber, bedelli askerlik ne zaman çıkacak, bedelli askerlik son durum, başbakan bedelli askerlik, chp bedelli askerliğe ne dedi, bedelli askerlik istiyorum, bedelli askerlik sitesi, askerlik kısalması, bedelli askerliğe dair, askerlik tecil, askerlik uzuyor mu, askerlik tecili, ilker başbuğ askerlik 12 ay, bedelli askerlik çıkacak mı, bedelli askerlikte yaş sınırı, askerlik uzuyormu, bedelli askerlikte son durum, bedelli haberleri, askerliğin 12 aya düşmesi, askerlık, 2011celp dönemleri

Arınç'tan Bedelli Askerlik Açıklaması 
26 Ağustos 2010 

Bedelli askerlikle ilgili konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Ben bedelli askerliğe sıcak bakıyorum'' dedi..

Arınç, Radyo Klas'ta katıldığı program sonrasında gazetecilerin bedelli askerlikle ilgili sorularını yanıtladı.

Arınç, şunları söyledi:
“Ben bedelli askerliğe sıcak bakıyorum. Bu bir ayrıcalık değil. Bu dünyanın her yerinde olan bir şey. Olması da gerekir. 800 bin kişilik büyük bir ordumuz var. Bunların içerisinde de farklı askerlik sistemi var.

İhtiyaç olursa, gerek de duyulursa bence bedelli askerlik geçmişte olduğu gibi yine olabilir. Ancak bu konularda Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı aracılığıyla 'benim asker ihtiyacım şudur. Bu ihtiyacımı karşılamam için bedelli askerlik olmaması gerekir' diye haber veriyor. Bakanlık bunu Hükümete bildirdiğinde biz bedelli askerliği düşünemiyoruz. Bu gereklilik ne zaman ortadan kalkar onu bugünden söyleyemem.

Şimdi yeni bir Genelkurmay Başkanımız geliyor, belki onun fikirleri, düşünceleri geçmişteki seleflerinden farklı olabilir. Milli savunmanın asker ihtiyacı ve askeri gereklilik noktasındaki düşünceleri bizim için önemlidir. O düşüncelerde bedelli askerlik lehine bir yumuşama olursa ben şahsen bunun gerçekleşmesinden sevinç duyarım.” (A.A.)